
Rakott burgonya
Kategória: Egytálételek
10 hónapos kortól
Hozzávalók: 2 db burgonya 2-3 ek joghurt 1 db paradicsom 100 g darált csirkemell margarin petrezselyem
Elkészítés módja
A 2 közepes méretű burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, vagy megsütjük, majd hámozás után krumplinyomón áttörjük.
Egy kis méretű (cca. 7-8 cm) átmérőjű hőálló edényt margarinnal kikenünk és a burgonya felét bele simítjuk. Erre paradicsommal, apróra vágott petrezselyemmel megpárolt, darált csirkemellet teszünk.
A burgonya másik felével befedjük, majd 2-3 evőkanál joghurttal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben 5 percig sütjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
A burgonya megfelelő szénhidrátmennyiséget biztosít, a joghurt kalciumban gazdag, a benne található baktériumok segítenek kialakítani a megfelelő bélflórát. A paradicsom vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, ízletes. A csirkemell tökéletes fehérjeforrás, alacsony zsírtartalommal.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 599 kcal
Fehérje: 42,1 g
Zsír: 12,1 g
Szénhidrát: 77,5 g
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja