
Rakott zöldbab
Kategória: Egytálételek
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 300-400 g zöldbab 80 g darált hús 15 g rizs 20 g sajt 20 g olaj 50 g tejföl (vagy kefír) bors petrezselyemzöld zsemlemorzsa
Elkészítés módja
A friss zöldbabot előfőzzük. Amikor már félpuha, akkor margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba rétegezzük.
A darált húst és a rizst kevés olajon megpároljuk. Ezt a zöldbabra rétegezzük, a tetejére sajtot szórunk és megkenjük tejföllel, vagy kefírrel. Sütőben átsütjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
A zöldbab rostokban gazdag zöldségféle. A sertéscomb fehérjében gazdag, a zsírszegény húsrészek közé tartozik. A sajt kalciumban gazdag. Trappista sajt helyett választhatunk zsírszegényebb sajtfajtát, pl. óvárit vagy tolnait. Olajként választhatunk olívaolajat, ami fontos zsírsavakat tartalmaz. Ízesítésnek választhatunk tejfölt, kefirt, de a joghurt is bátran adható a kisgyermekeknek.
TÁPANYAGTARTALOM tejföllel:
Energia: 2635,55 kJ / 631,15 kcal
Fehérje: 29,99 g
Zsír: 42,71 g
Szénhidrát: 27,12 g
TÁPANYAGTARTALOM kefirrel:
Energia: 2253,55 kJ / 540,15kcal
Fehérje: 30,04 g
Zsír: 32,76 g
Szénhidrát: 27,47 g
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja