Unokám fejlődése

recept

Rakott zöldbab

Kategória: Egytálételek

12 hónapos kortól

Hozzávalók: 300-400 g zöldbab 80 g darált hús 15 g rizs 20 g sajt 20 g olaj 50 g tejföl (vagy kefír) bors petrezselyemzöld zsemlemorzsa

Elkészítés módja

A friss zöldbabot előfőzzük. Amikor már félpuha, akkor margarinnal kikent, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba rétegezzük.
A darált húst és a rizst kevés olajon megpároljuk. Ezt a zöldbabra rétegezzük, a tetejére sajtot szórunk és megkenjük tejföllel, vagy kefírrel. Sütőben átsütjük.



DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:

A zöldbab rostokban gazdag zöldségféle. A sertéscomb fehérjében gazdag, a zsírszegény húsrészek közé tartozik. A sajt kalciumban gazdag. Trappista sajt helyett választhatunk zsírszegényebb sajtfajtát, pl. óvárit vagy tolnait. Olajként választhatunk olívaolajat, ami fontos zsírsavakat tartalmaz. Ízesítésnek választhatunk tejfölt, kefirt, de a joghurt is bátran adható a kisgyermekeknek.



TÁPANYAGTARTALOM tejföllel:

Energia: 2635,55 kJ / 631,15 kcal
Fehérje: 29,99 g
Zsír: 42,71 g
Szénhidrát: 27,12 g



TÁPANYAGTARTALOM kefirrel:

Energia: 2253,55 kJ / 540,15kcal
Fehérje: 30,04 g
Zsír: 32,76 g
Szénhidrát: 27,47 g


  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc