
Spenótfelfújt
Kategória: Egytálételek
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 20 g vaj 20 g liszt 150 ml tej, vagy babatej 50 g spenótpüré 20 g reszelt sajt tojás fele
Elkészítés módja
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Felöntjük a tejjel (babatejjel) és sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a megfőzött, ledarált spenótpürét, a reszelt sajtot és egy fél tojást.
Ha a massza túl lágy, akkor egy kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá.
Tűzálló tálban megsütjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Könnyen fogyasztható étel, fehérjében gazdag. A tej és a sajt kalciumban gazdag, A spenót vastartalma jelentős, de a felszívódása nem annyira hatékony, mint a húsfélékben található vasé.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 1836,6 kJ / 437,4 kcal
Fehérje: 17,03 g
Zsír: 28,63 g
Szénhidrát: 24,68 g
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja