Unokám fejlődése

recept

Sonkás rizottó

Kategória: Egytálételek

12 hónapos kortól

Hozzávalók: 50 gr rizs 50 gr zöldborsó 50 gr sonka 20 gr sajt 20 gr olaj só petrezselyemzöld

Elkészítés módja

Olajban üvegesre pároljuk a rizst és felengedjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Megkeverjük, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, zöldborsót és a sonkát. Fedő alatt pároljuk. Mikor kész a rizs, levesszük a tűzről és fedő alatt 15 percig állni hagyjuk.

Tetejére sajtot szórunk.



DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:

A rizs kitűnő energiaforrás. A zöldborsó kellemesen édeskés ízű, rostban gazdag zöldség. A sonka és a sajt remek fehérjeforrás, a sajt kalciumban és D-vitaminban gazdag.



TÁPANYAGTARTALOM:

Energia: 2365,1 kJ / 561,8 kcal
Fehérje: 24,34 g
Zsír: 29,48 g
Szénhidrát: 46,27 g


  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc