
Sonkás rizottó
Kategória: Egytálételek
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 50 gr rizs 50 gr zöldborsó 50 gr sonka 20 gr sajt 20 gr olaj só petrezselyemzöld
Elkészítés módja
Olajban üvegesre pároljuk a rizst és felengedjük kétszeres mennyiségű forró vízzel. Megkeverjük, majd hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, zöldborsót és a sonkát. Fedő alatt pároljuk. Mikor kész a rizs, levesszük a tűzről és fedő alatt 15 percig állni hagyjuk.
Tetejére sajtot szórunk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
A rizs kitűnő energiaforrás. A zöldborsó kellemesen édeskés ízű, rostban gazdag zöldség. A sonka és a sajt remek fehérjeforrás, a sajt kalciumban és D-vitaminban gazdag.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 2365,1 kJ / 561,8 kcal
Fehérje: 24,34 g
Zsír: 29,48 g
Szénhidrát: 46,27 g
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja