
Csőben sült töltött tojás
Kategória: Egytálételek
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 2 főtt tojás 20 gr vaj só bors szerecsendió petrezselyemzöld (májpüré, vagy halkrém) Mártáshoz: 20 gr vaj 20 gr liszt 2 dl babatej, vagy tej 20 gr reszelt sajt 1 egész nyers tojás
Elkészítés módja
A főtt tojásokat kettévágjuk, a fehérjét félretesszük. A sárgáját sóval, borssal, szerecsendióval, petrezselyem zölddel ízlés szerint máj-, vagy halpürével összekeverjük. Ezt a masszát töltjük a főtt tojások fehérjébe.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Felöntjük babatejjel, vagy tejjel és sűrűre főzzük. Belekeverjük a sajtot, majd a habbá felvert tojásfehérjét.
Kikent tűzálló tálba rakjuk a töltött tojásokat, majd a mártást ráöntjük és 5 percig előmelegített sütőben sütjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
A tej és a sajt megfelelő kalciumellátottságot biztosít. A trappista sajt helyett választhatunk zsírszegényebb sajtfajtát, pl. óvári vagy tolnai sajtot. Szintén csökkenthetjük az étel zsírtartalmát, ha 1,5%-os tejet használunk.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 3266,2 kJ / 777,6 kcal
Fehérje: 31,16 g
Zsír: 57,88 g
Szénhidrát: 27,28 g
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja