Unokám fejlődése

recept

Tojássárgája

Kategória: Feltétek a főzelékhez

9 hónapos kortól

Hozzávalók: Főtt tojás sárgája Főzelék

Elkészítés módja

Csak friss, és hűtőben tárolt tyúktojást adjunk a csecsemőnek. A tojást forró, folyó vízben mossuk meg. Hideg vízben tegyük fel főni és forrástól számítva legalább 10 percig főzzük. Hideg vízzel öblítsük le, így a héja könnyebben leválasztható. A tojássárgáját a főzelékre passzírozzuk.

A tojássárgája komplett fehérjét, zsírt, D-vitamint tartalmaz. Nyáron és ősszel sok benne az A-vitamin. Ásványianyagok közül jelentős a vas-, kén- és jódtartalma.

Fontos!
A csecsemő 1 éves koráig csak a tojás sárgáját kaphatja. Az ételbe került legkisebb fehérje is okozhat allergiás megbetegedést.

Nyers tojást, kacsa- vagy libatojást a csecsemők nem kaphatnak!




 


  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc