Unokám fejlődése

recept

Brokkolifozelék

Kategória: Főzelékek

12 hónapos kortól

Hozzávalók: Családi adag: 70-80 dkg brokkoli 2 dl tej 1 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma só

Elkészítés módja

Megtisztítjuk a brokkolit és a vöröshagymát. A hagymát szeletekre vágjuk és kevés sós vízben megpároljuk. Ha megfőtt, akkor a brokkoli rózsáit levágjuk és félretesszük. A szárát a pároláshoz használt lével, a tejjel és az olajjal összeturmixoljuk és addig forraljuk, míg mártás sűrűségűvé válik. Ekkor beletesszük a brokkoli rózsáit és az egészet összeforraljuk.

A baba adagjába a brokkoli rózsáit még beleturmixoljuk.

Ajánlott feltét: rántott sajt, vagy reszelt sajt rászórva.DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:

A tej miatt kalciumban gazdag étel. Olajként használhatunk olívaolajat is, ami fontos zsírsavakat tartalmaz. Ha a baba puffadásra hajlamos, ne a brokkoli főzőlevével készítsük a főzeléket, ezt öntsük le és friss vizet használjunk.TÁPANYAGTARTALOM:

Energia: 364,6 kcal
Fehérje: 33,2 g
Zsír: 13,6 g
Szénhidrát: 27,4 g


  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc