
Kelkáposzta-főzelék
Kategória: Főzelékek
10 hónapos kortól
Hozzávalók: 5 dkg kelkáposzta 10 dkg burgonya margarin
Elkészítés módja
A kelkáposztát forrásig főzzük, majd a főzőlevet leöntjük. Új vizet hozzáadva a krumplival együtt puhára főzzük. Pici margarinnal és főzőlével kikeverjük.
Az alaposan megmosott burgonyát héjában is megfőzhetjük, illetve tűzhely sütőjében meg is süthetjük. A színes főzeléknövényeket pedig főzés helyett párolhatjuk. Ezek az eljárások zöldség vitamintartalmát jobban kímélik és az étel ízletesebb is lesz!
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
A kelkáposztát főzés közben ne takarjuk le fedővel, így a puffadást okozó illóolajok el tudnak távozni.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 110,9 kcal
Fehérje: 4,3 g
Zsír: 0,2 g
Szénhidrát: 22,1 g
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja