Unokám fejlődése

recept

Karfiolfőzelék

Kategória: Főzelékek

10 hónapos kortól

Hozzávalók: 5 dkg karfiol 10 dkg burgonya margarin

Elkészítés módja

A karfiolt és a krumplit fedő alatt kevés vízben megfőzzük, szitán áttörjük és a főzőlével, valamint egy pici margarinnal kikeverjük.

Az alaposan megmosott burgonyát héjában is megfőzhetjük, illetve tűzhely sütőjében meg is süthetjük. A karfiolt főzés helyett párolhatjuk. Ezek az eljárások zöldség vitamintartalmát jobban kímélik és az étel ízletesebb is lesz!



DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:

Ha a baba puffadásra hajlamos, célszerű külön megfőzni a karfiolt, 2 vízben. Először bő vízben puhára főzzük, ezt a főzőlevet kiöntjük, majd új vízben tovább főzzük. Ne tegyünk fedőt rá, így tovább csökkenthető a puffasztó hatású illóolajok mennyisége.



TÁPANYAGTARTALOM:

Energia: 108,7 kcal
Fehérje: 3,7 g
Zsír: 0,2 g
Szénhidrát: 22 g


  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc