
Karfiolfőzelék
Kategória: Főzelékek
10 hónapos kortól
Hozzávalók: 5 dkg karfiol 10 dkg burgonya margarin
Elkészítés módja
A karfiolt és a krumplit fedő alatt kevés vízben megfőzzük, szitán áttörjük és a főzőlével, valamint egy pici margarinnal kikeverjük.
Az alaposan megmosott burgonyát héjában is megfőzhetjük, illetve tűzhely sütőjében meg is süthetjük. A karfiolt főzés helyett párolhatjuk. Ezek az eljárások zöldség vitamintartalmát jobban kímélik és az étel ízletesebb is lesz!
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Ha a baba puffadásra hajlamos, célszerű külön megfőzni a karfiolt, 2 vízben. Először bő vízben puhára főzzük, ezt a főzőlevet kiöntjük, majd új vízben tovább főzzük. Ne tegyünk fedőt rá, így tovább csökkenthető a puffasztó hatású illóolajok mennyisége.
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 108,7 kcal
Fehérje: 3,7 g
Zsír: 0,2 g
Szénhidrát: 22 g
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja