
Sóskafőzelék
Kategória: Főzelékek
6 hónapos kortól
Hozzávalók: 3, 5 dkg sóska 10 dkg burgonya
Elkészítés módja
A sóskaleveleket egyszer felforraljuk, majd a főzőlevet leöntjük róla. Új vizet adunk hozzá, majd ezzel megfőzzük. Szitán áttörjük és hozzáadjuk a fedő alatt kevés vízben főtt, áttört burgonyát. A főzőlével hígítjuk.
Az alaposan megmosott burgonyát héjában is megfőzhetjük, illetve tűzhely sütőjében meg is süthetjük. A színes főzeléknövényeket pedig főzés helyett párolhatjuk. Ezek az eljárások zöldség vitamintartalmát jobban kímélik és az étel ízletesebb is lesz!
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 197 kcal
Fehérje: 10,9 g
Zsír: 1,9 g
Szénhidrát: 28 g
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja