Unokám fejlődése

recept

Spenót burgonyával

Kategória: Főzelékek

6 hónapos kortól

Hozzávalók: 3,5 dkg spenót 10 dkg burgonya

Elkészítés módja

A spenótot egyszer felforraljuk, a főzőlevet leöntjük róla, majd új vizet adva hozzá, megfőzzük. Szitán áttörjük, majd hozzákeverjük a fedő alatt kevés vízben megfőtt, áttört burgonyát.

Az alaposan megmosott burgonyát héjában is megfőzhetjük, illetve tűzhely sütőjében meg is süthetjük. A színes főzeléknövényeket pedig főzés helyett párolhatjuk. Ezek az eljárások zöldség vitamintartalmát jobban kímélik és az étel ízletesebb is lesz!



TÁPANYAGTARTALOM:

Energia: 51,96 kcal
Fehérje: 3,14 g
Zsír: 0,3 g
Szénhidrát: 8,8 g
 


  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja