
Burgonyapüré
Kategória: Főzelékek
6 hónapos kortól
Hozzávalók: 10 dkg burgonya főzőlé
Elkészítés módja
10 dkg krumplit apró kockára vágunk, fedő alatt puhára főzünk annyi vízben, hogy épp ellepje a burgonyát.
Főzés után szitán áttörjük és a főzőlével habosra keverjük. A csecsemőnek kiskanállal adjuk.
Az alaposan megmosott burgonyát héjában is megfőzhetjük illetve tűzhely sütőjében meg is süthetjük. Ezek az eljárások a zöldség vitamintartalmát jobban kímélik és az étel ízletesebb is lesz!
TÁPANYAGTARTALOM:
Energia: 93,7 kcal
Fehérje: 2,5 g
Zsír: 0,2 g
Szénhidrát: 20 g
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja