Unokám fejlődése

recept

Saláta főzelék citrommal

Kategória: Főzelékek

7 hónapos kortól

Hozzávalók: 1 kisbabára: 100 gramm tisztított saláta 50 gramm tisztított burgonya 1 teáskanál olaj 1 mokkáskanál citromlé

Elkészítés módja

A leveleire szedett salátát folyóvízzel lemossuk, és darabokra tépkedjük. A meghámozott és kockára darabolt burgonyával puhára főzzük. Leszűrjük a főzőlevet, majd áttörjük a főzelékanyagokat, és hozzáadjuk az olajat. Rámérjük a szükséges főzőlevet és állandó gyors keverés mellett visszatesszük takaréklángra, hogy jól összemelegedjen. Étkezési hőmérsékleten 5-6 csepp citromlével megízesítjük. Kedvelt főzeléke a csecsemőknek. Pulykahúspürével tálalhatjuk. Ajánlott 7 hónapos kortól.
 
Dietetikus véleménye
Legjobb választás az ételhez a fejes saláta vagy a jégsaláta, mert ezeknek gyenge rostoztuk van, és könnyen emészthetőek. 
Nagyobb gyerekek számára is megfelelő lehet az étel. Ekkor tovább ízesíthetjük friss petrezselyemlevéllel, borsikafűvel.
A citrom levét csak az ételkészítés végén adjuk az ételhez. A citromlé értékes hatóanyaga a C-vitamin hőre érzékeny. Bomlási hőmérséklete körülbelül 70-80 fok. Ezen a hőmérsékleten a C-vitamin jelentős része lebomlik. Jó tanács, hogy bármilyen ételt, italt készítünk, csak akkor tegyünk bele citromlevet, amikor már ehető/iható hőmérsékletre hűlt, így juthatunk a legtöbb C-vitaminhoz.

Energia Fehérje Szénhidrát Zsír Élelmi rost
96 kcal 3g 11g 4g 3g 0,05g
 
 
 


  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc