Hozzávalók: Madársaláta 200 g
Tojás 4 db
Paradicsom 1 db
Uborka 1 közepes darab
Sonka 30 g
Natúr zsírszegény joghurt 2 dl
Retek 3 közepes db
Elkészítés módja
A keményre főzött tojásokat daraboljuk cikkekre. A megmosott medvehagymát szeleteljük csíkokra. Az uborkát és a paradicsomot vágjuk vékony szeletekre. A retket daraboljuk hasábokra. A nyersanyagokat halmozzuk tálra és öntsük le joghurttal.
Megszórhatjuk egy kevés gépsonkával.
Egy adag étel energia és tápanyagtartalma:
Energia
Fehérje
Szénhidrát
Zsír
Élelmi rost
Só
140 kcal
10 g
5 g
8 g
1 g
655 mg
Dietetikus véleménye
Madársaláta kellemes lágy ízvilággal rendelkezik, apró leveleivel könnyen lehet dolgozni. Értékes beltartalmi anyagokkal rendelkezik, amelyek segítik az emésztést és támogatják az immunrendszert.
A salátákban érdemes az egyes hozzávalókat minél sokrétűbben szeletelni, hiszen az étel látványa nagyban befolyásolja a gyermekek döntését. Fokozhatjuk a gyerkőcök zöldség evési szokását az által, ha sokszínű zöldségeket használunk, és az egyes zöldségféléket eltérő képen szeleteljük. A sárgarépát könnyű hasábra vágni, a káposztát reszelni célszerű, az uborka alkalmas dekorfaragásra.
Figyeljünk a sonka minőségére. Válasszunk olyan terméket, amelyiknek kevés a látható zsírtartalma.
select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD,
t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1
and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc