Unokám fejlődése

recept

Madársaláta gazdagon

Kategória: Várandós kismamáknak ajánlott ételek

12 hónapos kortól

Hozzávalók: Madársaláta 200 g Tojás 4 db Paradicsom 1 db Uborka 1 közepes darab Sonka 30 g Natúr zsírszegény joghurt 2 dl Retek 3 közepes db

Elkészítés módja

A keményre főzött tojásokat daraboljuk cikkekre. A megmosott medvehagymát szeleteljük csíkokra. Az uborkát és a paradicsomot vágjuk vékony szeletekre. A retket daraboljuk hasábokra. A nyersanyagokat halmozzuk tálra és öntsük le joghurttal.
Megszórhatjuk egy kevés gépsonkával.

Egy adag étel energia és tápanyagtartalma:

Energia Fehérje Szénhidrát Zsír Élelmi rost
140 kcal 10 g 5 g 8 g 1 g 655 mg


Dietetikus véleménye

Madársaláta kellemes lágy ízvilággal rendelkezik, apró leveleivel könnyen lehet dolgozni. Értékes beltartalmi anyagokkal rendelkezik, amelyek segítik az emésztést és támogatják az immunrendszert.
A salátákban érdemes az egyes hozzávalókat minél sokrétűbben szeletelni, hiszen az étel látványa nagyban befolyásolja a gyermekek döntését. Fokozhatjuk a gyerkőcök zöldség evési szokását az által, ha sokszínű zöldségeket használunk, és az egyes zöldségféléket eltérő képen szeleteljük. A sárgarépát könnyű hasábra vágni, a káposztát reszelni célszerű, az uborka alkalmas dekorfaragásra.
Figyeljünk a sonka minőségére. Válasszunk olyan terméket, amelyiknek kevés a látható zsírtartalma.


  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc