Unokám fejlődése

recept

Savanyú krumplifőzelék

Kategória: Főzelékek

12 hónapos kortól

Hozzávalók: 3 szem burgonya fél pohár tejföl (20%-os) egy fél citrom leve só bors 3 babérlevél

Elkészítés módja

A burgonyákat felkarikázzuk, és babérleveles sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, a babérleveleket a főzővízből kivesszük, és a víz nagy részét a burgonyáról leöntjük.
(Tényleg csak egy egész kevés vizet hagyjunk meg, különben a főzelék túl híg lesz.)  
Ezután a megfőtt burgonya felét kivesszük, és villával összetörjük. Majd ehhez hozzákeverjük a tejfölt; így egy krémes masszát kapunk.
Citromlevet csorgatunk a vízben főtt krumplikhoz, majd az előzőleg elkészített krumplimasszát ide visszatesszük, és a kettőt jól összekeverjük. Egy picit megsózzuk, megborsózzuk (ez akár el is hagyható). A citromlével ízlés szerint tovább savanyíthatjuk.

A tejföl miatt csak 1 éves kor után ajánlott.

Fotó: Internet


  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc