Unokám fejlődése

recept

Kevert fánk eperszósszal

Kategória: Sütemények

12 hónapos kortól

Hozzávalók: 15 dkg liszt 1 tojás 1 pohár natúr joghurt 1 csomag sütőpor 2 csomag vaníliás cukor olaj a sütéshez 300 g gyorsfagyasztott eper 50 g cukor

Elkészítés módja

A joghurtot összekeverjük a tojással, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük. A masszából evőkanállal kis fánkokat szaggatunk az előmelegített olajba, majd aranysárgára sütjük. Porcukorral megszórjuk.

Az epret kiolvasztjuk, ízlés szerinti cukorral pépesre főzzük. A végén villával összetörhetjük vagy turmixolhatjuk. A fánk mellé kistálkákban kínáljuk.



DIETETIKUS VÉLEMÉNYE

A farsangi időszak gyakori, kedvelt süteménye a fánk. Ez a kevert fánk egyszerűen, gyorsan elkészíthető, könnyebben emészthető kelesztett „társaihoz” képest. A házilag készült eperszósszal igazi ínyencség lehet.


  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc