
Kevert fánk eperszósszal
Kategória: Sütemények
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 15 dkg liszt 1 tojás 1 pohár natúr joghurt 1 csomag sütőpor 2 csomag vaníliás cukor olaj a sütéshez 300 g gyorsfagyasztott eper 50 g cukor
Elkészítés módja
A joghurtot összekeverjük a tojással, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük. A masszából evőkanállal kis fánkokat szaggatunk az előmelegített olajba, majd aranysárgára sütjük. Porcukorral megszórjuk.
Az epret kiolvasztjuk, ízlés szerinti cukorral pépesre főzzük. A végén villával összetörhetjük vagy turmixolhatjuk. A fánk mellé kistálkákban kínáljuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A farsangi időszak gyakori, kedvelt süteménye a fánk. Ez a kevert fánk egyszerűen, gyorsan elkészíthető, könnyebben emészthető kelesztett „társaihoz” képest. A házilag készült eperszósszal igazi ínyencség lehet.
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja