
Zabpelyhes galuska
Kategória: Köretek
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 100 g zabpehely 2 db tojás só petrezselyemzöld
Elkészítés módja
A zabpelyhet összekeverjük a tojással, ízesítjük sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel (ha túl sűrű, kevés vizet adhatunk hozzá), majd fél órát állni hagyjuk. Galuskaszaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, 3-4 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A zabpelyhes galuska köretként nagyon jó mártásos húsokhoz, zöldségételekhez. Zabpehely tartalmának köszönhetően kitűnően beilleszthető a fogyókúrázók étrendjébe, segít megelőzni, kezelni a székrekedést, valamint a vér koleszterintartalmának csökkentésében is szerepet játszik.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 508 kcal
Fehérje: 25,2 g
Zsír: 16,4 g
Szénhidrát: 64,9 g
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja