
Gesztenyés szelet
Kategória: Sütemények
12 hónapos kortól
Hozzávalók: Tészta 1 db tojás 250 g cukor 50 g margarin 250g liszt 2,5 dl tej 2 ek. kakaópor fél csomag sütőpor Krém 150 g margarin 500 g gesztenyemassza 300 ml tej 1 csomag vaníliás pudingpor 2 ek. cukor 1 csomag vaníliás cukor Máz fél tábla étcsokoládé 10 g vaj
Elkészítés módja
A tojást a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, cukrot, kakaót. 10 percig keverjük, beleszitáljuk a sütőporos lisztet, majd a maradék tejet is. Jól összedolgozzuk. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
A pudingport csomómentesen elkeverjük a tejjel, felforraljuk, sűrűre főzzük. Mikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a margarint, az összetört gesztenyemasszát, a vaníliás cukrot és a cukrot, alaposan elkeverjük.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverjük a megolvasztott vajat, alaposan elkeverjük.
A krémet rákenjük a tésztára, majd (csíkokban) rácsurgatjuk a csokimázat.
Amikor megdermedt, szeleteljük.
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja