
Hamis tepertős pogácsa
Kategória: Egytálételek
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 20 dkg liszt 10 dkg Graham-liszt 5 dkg zabkorpa 5 dkg búzakorpa 2 db tojás 2 dl tejföl 2 dkg élesztő 15 dkg margarin só bors 1 dl tej cukor tojás a tetejére
Elkészítés módja
A tejet langyosra melegítjük, hozzáadunk egy kevés cukrot, majd az élesztőt, megvárjuk, amíg felfut. A lisztet, a korpát összekeverjük a sóval, ízlés szerinti borssal, hozzákeverjük a tojásokat és a lágy margarint, végül a felfutott élesztőt. Alaposan összekeverjük, dagasztjuk, majd fél órára meleg helyre tesszük kelni. Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk a tésztát. A tetejét bevagdossuk, megkenjük felvert tojással, majd előmelegített sütőben megsütjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Rostban gazdag pogácsa, a korpának és a Graham-lisztnek köszönhetően. A rostdús táplálkozás segít megelőzni, kezelni az elhízást, a székrekedést, csökkenti a vér zsír-és koleszterinszintjét, cukorbetegségben segít egyenletes szinten tartani a vércukorszintet. Akik szeretik a tepertős pogácsát, de valamilyen okból zsírszegény étrendet kell tartani, tökéletes ez a sütemény. Ízben, állagban nagyon hasonlít a tepertős pogácsához.
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja