Hozzávalók: 4 fő részére
250 g rizs (lehet főzőtasakos is)
1 nagyobb fej vöröshagyma (vagy egy csomag újhagyma)
só
15 ml olaj
petrezselyem zöldje
Elkészítés módja
A rizst sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük (nem kell túl apróra). Olajon üvegesre-puhára pároljuk a hagymát, hozzákeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet, picit megsózzuk. Amikor megfőtt a rizs, összekeverjük a petrezselymes hagymával. Bármilyen, kevésbé fűszeres húsételhez kitűnő köret.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Ez a rizs bármilyen, kevésbé fűszeres húsételhez kitűnő köret. Az olajban párolt hagyma viszonylag nehezen emészthető, ezért 12 hónaposnál kisebb babának ne adjuk, ne terheljük vele emésztőrendszerét.
select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD,
t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1
and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc