
Kapros csirkemell
Kategória: Egytálételek
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 80 g csirkemellfilé 50 ml joghurt 15 g liszt olaj só kapor
Elkészítés módja
A csirkemellet alaposan megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajon átfuttatjuk, amíg fehér lesz. Vizet aláöntve puhára pároljuk, közben sózzuk, megszórjuk apróra vágott kaporral. A joghurtot elkeverjük a liszttel, majd hozzámelegítjük a húshoz. Addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik, a liszt íze elfő. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A savanykás joghurt és a kapor jellegzetes íze jól passzol a csirkehúshoz. A csikremell fehérjében gazdag, zsírban szegény húsrész, jó választás a kicsinek és a család többi tagjának egyaránt.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 177,2 kcal
Fehérje: 20,7 g
Zsír: 3,8 g
Szénhidrát: 16,7 g
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja