Unokám fejlődése

recept

Csirkés cukkinifőzelék

Kategória: Egytálételek

8 hónapos kortól

Hozzávalók: 50 g csirkemell 100 g cukkini 50 g burgonya

Elkészítés módja

A csirkemellet megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A cukkinit és a burgonyát szintén alaposan megmossuk, meghámozzuk, kockákra vágjuk és kevés vízben, vagy gőzben megfőzzük. Mikor kicsit kihűlt, összeturmixoljuk a főtt csirkehússal.


DIETETIKUS VÉLEMÉNYE

Ezt a három alapanyagból készült ételt akkor adjuk a kicsinek, ha már egyenként megszokta az összetevőket. A csirkehús megfelelő minőségű fehérjét biztosít a fejlődő szervezet számára. A cukkini magas víztartalmú zöldségféle, a belőle készült főzeléket érdemes burgonyával sűríteni, ennek telítőértéke is magasabb.


TÁPANYAGTARTALOM

Energia: 134 kcal
Fehérje: 12,7 g
Zsír: 1,2 g
Szénhidrát: 13 g


  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc