
Rizsfelfújt
Kategória: Sütemények
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 250 g rizs fél liter tej 200 ml víz 100 g cukor 3 tojás margarin zsemlemorzsa vanília (vaníliás cukor vagy egész vanília) citrom héja só
Elkészítés módja
A tej és a víz keverékét enyhén megsózzuk, beleteszünk egy rúd vaníliát vagy 2 csomag vaníliáscukrot, majd a rizst. Gyakori kevergetés mellett a rizst puhára főzzük. A tojásokat alaposan megmossuk, kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját elkeverjük a cukorral, és a langyosra hűlt, főtt rizshez keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét is. Egy hőálló üvegtálat vékonyan kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával (vagy akár édesmorzsával), beleöntjük a rizst, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Amikor kicsit kihűlt, felszeleteljük, lekvárral, csoki-vagy vaníliaöntettel tálaljuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Fontos tápanyagokban gazdag édesség. A rizs megfelelő minőségű szénhidrátot, a tej, a tojás fehérjét biztosít a szervezet számára. Tejtartalma segít fedezni a Ca-szükségletet.
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja