Unokám fejlődése

recept

Paradicsomos húsgombóc

Kategória: Egytálételek

12 hónapos kortól

Hozzávalók: (1 személy részére) 80 g darált sertéshús (karaj vagy comb) 10 g rizs 20 g paradicsompüré fél tojás snidling borsikafű só

Elkészítés módja

A sertéshúst összedolgozzuk a rizzsel, tojással, ízesítjük a paradicsompürével, sóval, borsikafűvel és apróra vágott snidlinggel. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle, és forrásban lévő, enyhén sós vízbe tesszük őket. Miután feljön a víz tetejére, még pár percig tovább főzzük. Egyet kiemelve, kettévágva ellenőrizhetjük, megfőtt-e.


DIETETIKUS VÉLEMÉNYE

Kímélő, enyhe fűszerezéssel készült étel. A paradicsom kellemes ízt ad neki, a borsikafű és a snidling enyhe fűszerek, így nem irritálják a pici gyomrát sem. Mivel főzéssel készül, könnyen emészthetővé válik. A rizsnek köszönhetően lazább lesz a gombóc szerkezete. A kicsiknek csak 12 hónapos kor után adjuk, mivel tojást tartalmaz, és a tojás fiatalabb korban allergiát okozhat. Tojás nélkül is elkészíthető, viszont így nagyon könnyen szétesik főzés közben.


TÁPANYAGTARTALOM

Energia: 221,8 kcal
Fehérje: 21,3 g
Zsír: 8,9 g
Szénhidrát: 11,8 g


  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja



select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc