A burgonyát és a sárgarépát alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és feltesszük kb. 200-300 ml vízben főzni. Enyhén sózhatjuk. Mikor puhára főtt, átturmixoljuk, hogy ne maradjanak benne zöldségdarabok. Még egyszer átforraljuk.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Miután bevezettük a kicsinél a burgonyát és a sárgarépát, a kettő kombinálásával sokféle ételt készíthetünk, pl. sárgarépás burgonyapüré-levest. A levesek segítenek biztosítani a megfelelő folyadékbevitelt, azonban viszonylag nagy a telítőértékük, a pici hamar jóllakik vele, ezért kis mennyiségeket fogyaszt belőle. Ezt a levest akár másnapig is eltehetjük a hűtőbe, jól átforralva kínáljuk ismét.
A burgonya és a sárgarépa jó szénhidrátforrás, a sárgarépában található pektin segíthet megnyugtatni a gyulladt gyomrot és beleket, ezért ezt az ételt a család többi tagja is fogyaszthatja pl. gyomorrontás esetén.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 59 kcal
Fehérje: 1,2 g
Zsír: -
Szénhidrát: 12,4 g
select t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD,
t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1
and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc