
Pulykaburger
Kategória: Feltétek a főzelékhez
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 500 g darált pulykamell 100 g zabkorpa 3 gerezd fokhagyma 50 g vöröshagyma 50 g apróra vágott zöldpaprika só olívaolaj a sütéshez
Elkészítés módja
Összekeverjük a hozzávalókat, kicsit állni hagyjuk. Kis lepényeket formázunk belőle, serpenyőben mindkét oldalát átsütjük. De süthetjük grillen is.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A zabbal készült ételeket csak 12 hónapos kor után célszerű adni a kicsiknek, gluténtartalma miatt. A zabkorpa segít megelőzni a rostszegény táplálkozás tüneteit, pl. a székrekedést. Fűszerezésként csak friss zöldségféléket használunk, de ez is intenzív ízűvé teszi. Ezt a húspogácsát adhatjuk főzelék mellé feltétként, de készíthetünk belőle hamburgert is, zsemlében, sok zöldséggel.
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja