
Zabkorpás pogácsa
Kategória: Sütemények
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 300 g liszt 100 g zabkorpa 200 ml tejföl 2 db tojás 150 g margarin 20 g élesztő só
Elkészítés módja
Az élesztőt kevés tejjel és kis cukorral felfuttatjuk. A sóval kevert lisztet összedolgozzuk a margarinnal, tejföllel, a tojások sárgájával, a zabkorpával, és a felfuttatott élesztővel. A tésztát jól átgyúrjuk, meleg helyen kelni hagyjuk kb. fél órát, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.
Tetejét késsel bevagdossuk, kiszaggatjuk, a pogácsákat tojásfehérjével megkenjük. Papírral bélelt sütőlemezre rakjuk és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
Egészséges csemege az egész családnak. A kisbaba csak 12 hónapos kor után fogyassza a pogácsában szereplő liszt gluténtartalma miatt. A zabkorpa segít megelőzni a rostszegény táplálkozás miatt kialakuló állapotokat, pl. a székrekedést.
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja