
Sajtos tonhal
Kategória: Egytálételek
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 100 g tonhalfilé 50 g reszelt sajt (óvári) 30 ml tejföl 1/2 db tojás só, szerecsendió
Elkészítés módja
A fagyasztott tonfilét felengedjük, enyhén sózzuk és egy tepsibe vagy hőálló üvegedénybe fektetjük. A tejfölt összekeverjük a tojással, a reszelt sajt egy részével, fűszerezzük szerecsendióval. A masszát a halra öntjük. A tetejét megszórjuk a reszelt sajt másik részével és sütőben pirosra sütjük.
TÁPANYAGTARTALOM
Energia: 338 kcal
Fehérje: 24,6 g
Zsír: 13,9 g
Szénhidrát: 3,2 g
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE
A hal, a sajt és a tojás fehérjében gazdag, amire a fejlődő csemetének nagy szüksége van. A sajt kalciumot és D vitamint tartalmaz, ami a fejlődő csontok miatt szükséges.
FIGYELMEZTETÉS
Fontos, hogy teljesen szálkamentes halat válasszunk, a szálkák nagyon veszélyesek a kicsik számára.
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja