Unokám fejlődése

recept

Paradicsomos káposztafőzelék

Kategória: Főzelékek

12 hónapos kortól

Hozzávalók: 150 g fejes káposzta 40 g paradicsompüré 10 g liszt só

Elkészítés módja

A fejes káposztát apróra gyaluljuk, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsompüré kétharmadát és tovább főzzük. A lisztet szárazon enyhén megpirítjuk, hozzátesszük a maradék paradicsompürét, rövid ideig együtt pirítjuk tovább, majd hideg vízzel csomómentesen elkeverjük és hozzáadjuk a káposztához. Jól felforraljuk és melegen tálaljuk.TÁPANYAGOK:

Energia: 148,6 g
Fehérje: 6,2 g
Zsír: 1
Szénhidrát: 28,1DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:

Ízletes, szénhidrátban gazdag étel. Kellemesen savanykás íze, élénk színe miatt a babák is kedvelik. A káposzta és a paradicsom ásványi anyagokban, és úgynevezett antioxidánsokban gazdag. Ha a pici puffadásra hajlamos, a káposzta főzésénél az első főzőlevet kiöntjük, és új vízben főzzük tovább, fedő nélkül.


  • Egészség
  • Utazás
  • Hivatalos
  • Unoka

©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapjaselect t.PRCikk, t.TemakorKOD, t.BevezetoKep, t.TemakorKOD, t1.Megnevezes as Temakor, t.TartalomKOD, t.Cimke, t.Bevezeto, t.Megjelenes from tartalom t, temakorok t1 where t.TemakorKOD = t1.TemakorKOD /*and t1.ListaElem=1 and t1.Lathato=1*/ and t.Lathato=1 and t.KiemeltTol <= now() and t.KiemeltTol is not null and t.KiemeltTol not like '0000-00-00%' and (t.KiemeltIg is null or t.KiemeltIg= '0000-00-00 00:00:00' or t.KiemeltIg >= now()) and t.PRCikk = 1 order by t.PRCikk desc, t.Megjelenes desc