
Csirkemájpuding
Kategória: Feltétek a főzelékhez
12 hónapos kortól
Hozzávalók: 60 g csirkemáj 10 g margarin 10 g liszt 50 ml tej 1/3 db tojás petrezselyemzöld só
Elkészítés módja
A lisztet a margarinon habzásig hevítjük, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet és besűrítjük. Beletesszük az elkapart csirkemájat, tojássárgáját, majd petrezselyemzölddel, sóval ízesítjük, végül óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét. Margarinnal kikent porcelán pudingformába tesszük, majd a formákat egy lábosba állítjuk és a forma feléig megtöltjük vízzel, végül fedő alatt kigőzöljük. Azonnal tálaljuk.
TÁPANYAGOK:
Energia: 241 kcal
Fehérje: 16,7 g
Zsír: 13,2 g
Szénhidrát: 12,2 g
DIETETIKUS VÉLEMÉNYE:
Fehérjében, vasban gazdag, a baba számára is könnyen fogyasztható étel. Csak friss, és feltétlenül csirke máját használjunk!
További receptek a kategoriában
- Egészség
- Utazás
- Hivatalos
- Unoka
Egészség
Játék az unokával
©2016 Minden jog fenntartva - Nagyszülők Lapja